FAQ

Frågor och svar.

Här har vi samlat frågor vi ofta får. Om du undrar något som inte står med här får du gärna kontakta oss på support@frily.com (vi svarar oftast inom 30 min). 

F: När får jag mina produkter?
S: Vi skickar nästan alltid din beställning samma dag som du lägger den. Därefter är det 1-3 arbetsdagars leveranstid om inget annat anges på produktsidan. Om du väntat längre än 5 arbetsdagar på din försändelse ber vi dig kontakta oss.

F: Kan jag spåra min leverans?
S: Vi kan spåra din beställning om ordersumman överstiger 300 kr går att spåra. Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

F: Har jag ångerrätt när jag handlar på Frily?
S: Du har alltid 14 dagar ångerrätt när du handlar på internet. Vi erbjuder dessutom 30 dagars öppet köp på allt du köper på Frily. Kontakta oss om du ångrar din beställning så hjälper vi dig.

F: Hur betalar jag?
S: Vi erbjuder kortbetalning med Visa eller Mastercard genom Stripe samt fakturabetalning via Billogram. Väljer du att betala med faktura gäller 10 dagars betaltid och en fakturaavgift på 10 kr tillkommer.

F: Jag hittar inte min faktura, vad göra?
S: Din faktura mailas till den e-postadress du angav vid beställningstillfället och kommer från Billogram. Kontrollera först och främst att den inte har hamnat i din spamkorg. Maila oss om du inte hittar den så hjälper vi dig.

F: Hur använder jag min värdekod?
S: När du klickar dig vidare till kassan finns det ett fält märkt "Ev. rabattkod". Fyll i din kod där och klicka på "Aktivera"

F: Hur ändrar jag antalet mail som kommer från Frily?
S: I botten på varje mail vi skickar finns en länk till dina e-postinställningar. Där kan du ändra antalet mail du får från oss.